?pendrivelinux.hu/solaris

pendrivelinux.hu a rendszerváltó. Pendrive Linux operációs rendszerrel.

Ez az oldal nem a pendrivelinux.com magyar változata.

Noha egyszerűnek tünt, többszöri nekirugaszkodásra sikerült Solarist felrakni pendrive-omra. Először a BeleniX-szel próbálkoztam, majd a MilaX-szal. Ez utóbbi lett a befutó. Ügyes, kis memória igényű, gyors, biztonságosnak tűnő rendszer. Érdemes kipróbálni.

A próbálkozásokhoz sok sikert kívánok:

yanosh

Természetesen itt is úgy kezdődik a dolog, hogy letöltjük a szükséges fájlt. Ez esetben azonban kettőre is szükségünk lesz, ha nincs a gépünkre telepítve, vagy nincs a birtokunkban egy BeleniX, vagy MilaX LiveCD.

Én előbb a Milax 0.3.1 LiveCD-t töltöttem le, és írtam ki CD-re. Ezt követően a MilaX 0.3.1LiveUSB változatot, amit lementettem a felhasználó könyvtárába. (alex)

A honlap szerint az usbcopy script a 0.3.1-es verzióban benne van, ami igaz is (az /usr/dss/bin könyvtárban találod), ezt én átmásoltam alex könyvtárába. (ez a mienk). Miután a LiveCD-t elindítottam, ennek a scriptnek a futtatásával sikerült a pendrive-ra telepítenem a MilaX-ot.

De, volt néhány apróság, amit fontos megemlíteni: a script futtatásakor először megkeresi a felcsatlakoztatott pendrive-okat. Figyelem! Az első a 0 (nulla), nem O betű. Tehát, a nullát üssük le! Ajánlatos minden más USB tárolót eltávolítani, csak azt hagyjuk meg a gépre csatlakoztatva, amire telepíteni akarunk.

Másik dolog, amire figyelni kell: minden adatod el fog veszni a pendrive-ról, érdemes a script futtatása előtt menteni.

A script indításakor a kis- és nagybetűkre figyelj oda!

Tehát a LiveCD futtatásakor elindítod a terminált, és beírod:

pfexec ./usbcopy MILAX031.USB

Először ki kell választanod a pendrive-ot, majd megerősíteni, hogy tényleg telepíteni akarsz erre a meghajtóra, még úgy is, hogy elvész minden adatod. Ezt követően már csak várnod kell, türelmesen, géped teljesítményétől függően. Ha elkészült a telepítés, GRUB rendszerindítóval, akkor értesít, visszakapod a kurzort.

Újraindítás jön, rendszerindítás az USB eszközről. Működnie kell.

Figyelem! Indításkor a felhasználónevünk alex, jelszavunk: alex. Ha root jogosultságot akarsz, akkor terminálban: su, a jelszó: root. Grafikus felület indítása: startx.

Ha rendszerünk sikeresen elindult, ezt követően nem marad más, mint hálásan gondolni a disztró fejlesztőjére.

Ha úgy alakulna, hogy tanácstalanná válnál kisérletezgetéseid során, akkor vedd fel velem a kapcsolatot, - ha tudok -, szívesen segítek.

Sok sikert!Minőségi adathordozók brutál jó áron!